פסח עבר והתפוחים נשארו • מתכון לשטרודל תפוחים נמס בפה

    אסתי חדד Comments Off on פסח עבר והתפוחים נשארו • מתכון לשטרודל תפוחים נמס בפה
    21:20
    02.05.24
    פנחס בן זיו No Comments on מפגיני שמאל באו לעורר פרובוקציות וגורשו בריקודים

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    מאת: מירי זורגר, מתוך התכנית ניחוחות שבת.

    מצרכים:

    6 ביצים
    1 כוס מים
    6 כפות קמח תפוחי אדמה
    1 כפית מלח
    מעט פלפל שחור גרוס טרי
    2 כפות שמיר קצוץ דק
    1/3 כוס שמן

    למלית תפוחי עץ:

    6 תפוחי גרנד קלופים חתוכים ל 8 וא"כ לקוביות
    1/2 כוס סוכר
    ½1 כוס אגוזים

    שמן להברשה
    1 כוס אגוזים טחונים לפיזור

    אופן ההכנה:

    הכנת החביתיות:

    מערבבים את כל המצרכים במעבד מזון למסה חלקה.
    מחממים במחבת מעט שמן, שופכים מעט מהמסה ומטגנים להשחמה.
    הופכים ומטגנים קלות. מוציאים וממשיכים כך עם כל המסה.

    הכנת המלית:

    במחבת עמוקה מחממים שמן. מוסיפים את התפוחים ומפזרים מעל את הסוכר.
    מטגנים תוך כדי ערבוב עד שהתפוחים משחימים קלות.
    מסירים מהאש ומצננים.

    הרכבת השטרודל:

    מעל חביתית אחת מברישו בשמן ומפזרו מעט אגוזים.
    מניחים חביתית נוספת ומפזרים שוב אגוזים ומעליהם שכבה נדיבה של תפוחים.
    מקפלים משני צידי החביתית לכוון המרכז.
    מגלגלים ומניחו על החלק הסגור בתבנית מרופדת בניר אפיה.
    ברישים במעט שמן.
    מכינים כך את שאר החביתיות.
    אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה.
    מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

    עוד מתכוני פסח תמצאו כאן.



    0 תגובות